Maanreis

Vandaag is het 45 jaar geleden dat Neil Armstrong als eerste mens voet op de maan zette. Ik kan me deze periode nog levendig voor de geest halen. Met de rechtstreekse beelden vanaf de maan. Zo heb ik een keer een verjaardagfeestje bij een vriendje afgezegd om naar rechtstreekse uitzending van een maanwandeling te kijken, fascinerend was het dan dat ze de camera rechtstreeks naar de aarde richtten, keek je naar jezelf … Op mijn 8ste wist ik (met behulp van een sterrenkijker) alle zichtbare planeten te herkennen…. Ik heb er een permanente verwondering en nieuwgierigheid over het universum en het leven van mensen en dieren aan overgehouden. Mijn maanreis…
Ik schreef er in 1999 al over in het millennium jaarboek van educatieve uitgeverij Malmberg.

maan

bron: millennium jaarboek Malmberg 1999

Netscape revisited

netscape 1995 jb

Mijn eerste persoonlijke website had ik al in 1995. Met al dat handwerk ben ik in 2004 gestopt. Met de opkomst van de social media leek de behoefte aan een eigen site minder te worden.

Maar hier is hij weer. Netscape revisited! Met een (nog op te stellen) aanbod als onderwijs ondernemer en de mogelijkheid om mijn observaties op een vaste plaats te kunnen delen.